EcoRoof

Hoe lang gaat een groendak mee

Een groendak verhoogt de levensduur van de dakbedekking. Het schadelijke effect van het directe zonlicht en de regen wordt weggenomen en de temperatuurschommeling van het dak verkleint. Een groendak gaat twee tot drie keer langer mee dan een gewone dakbedekking. De gelaagde opbouw beschermt de dakbedekking namelijk tegen schadelijke effecten van direct zonlicht en de regen, verkleint temperatuurschommelingen van het dak en beschermt tegen beschadiging door hagel of wind.

Terugverdientijd van het groendak in 8 tot 15 jaar

Over het algemeen kan gesteld worden dat een groendak binnen 8 tot 15 jaar is terugverdiend. Waar een conventioneel dak gemiddeld eens in de twintig jaar dient te worden vervangen, zal een groendak al snel drie keer zo lang meegaan. Doordat een groendak zorgt voor een langere levensduur van de onderliggende dakbedekking is een groendak een investering die zichzelf terugverdient!

Groendaken worden steeds vaker toegepast. Als sedumdaken, intensieve daktuinen maar ook als parkeerdaken met groen. De levensduur van deze daken is sterk afhankelijk van de opbouw en de kwaliteit van de toegepaste materialen; maar zeker ook van de nazorg.