EcoRoof

Sedum in de tuin

Wel eens gedacht om sedum in uw tuin te leggen?
Onze sedummatten zijn uitstekend te gebruiken als bodembedekker in de tuin. Sedum is een groenblijvende en makkelijke plant. Doordat de matten dicht beplant zijn heeft onkruid minder kans en hierdoor heeft u minder onderhoud aan uw tuin. Er hoeft niet meer gesnoeid, geschoffeld en gewied te worden!

Onze EcoRoof sedummatten bevatten 8-10 verschillende soorten sedum. Hierdoor krijgt u het hele jaar door een hele mooie afwisseling van kleur en bloei in uw tuin.
Het voordeel is dat u meteen een mooi eindresultaat heeft dankzij onze volgroeide sedummatten. U hoeft geen jaren te wachten op een mooie volgroeide border en heeft ook nog eens minder onderhoud, omdat onkruid bijna geen kans meer krijgt om door de compacte matten heen te groeien.

Mogelijke toepassingen:

  • Borders
  • Plantenbakken
  • Begraafplaats
  • Terras
  • Talud

Eenvoudig zelf aan te leggen in uw tuin

Zorg ervoor dat de ondergrond egaal en onkruidvrij is voordat u begint. Indien gewenst kunt u eerst gronddoek leggen. Het gronddoek kunt u vastzetten met de daarvoor geschikte grondpennen. Leg vervolgens de EcoRoof sedummatten tegen elkaar aan. Even goed sproeien en u kunt meteen genieten van het eindresultaat! De EcoRoof sedummatten kunt u bestellen in onze webshop.
U kunt ook altijd contact met ons opnemen voor advies.

Kwaliteit op maat

In de loop van de jaren hebben we onze eigen productiewijze ontwikkeld om hoge kwaliteit vegetatiematten te kunnen kweken. Kwaliteit uit zich volgens ons in een grote diversiteit van soorten, goede doorworteling en volgroeide plantmatten. Naast onze eigen kwekerij van vegetatiematten, heeft EcoRoof zijn eigen moederplantenkwekerij.  Hierdoor kunnen we zelf de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal bepalen.
We leveren de sedummatten “op maat” te leveren aan onze klanten.

Hoe onderhoud ik Sedum in mijn tuin?

Om te kunnen blijven genieten van het sedum in uw tuin hebben wij het volgende advies.
Haal 2x per jaar eventueel ingewaaid onkruid/gras tussen het sedum uit en strooi onze EcoRoof sedum onderhoud over het sedum uit. Deze organische meststof zorgt ervoor dat uw sedum precies de juiste hoeveelheid voeding krijgt om optimaal de groei en bloei erop te houden.
Deze kunt u eenvoudig bestellen in onze webshop.

Nuttige insecten

Sedum trekt nuttige insecten aan zoals lieveheersbeestjes, honingbijen, hommels en vele andere soorten. Deze insecten zijn tevens heel nuttig voor de natuurlijke balans in je tuin.
Hier lees je meer informatie over de functie die deze nuttige insecten vervullen en over het door EcoRoof gecreëerde Insectenhotel. Een plek waar insecten veilig kunnen verblijven.