EcoRoof

bedrijfspand met een groendak

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor onze planeet. Een groendak of sedumdak op uw bedrijfspand helpt daaraan mee. Een sedumdak draagt bij aan een klimaatadaptief gebouw wat vereist is vanaf 2023. Het koelt en isoleert het gebouw en zorgt ervoor dat uw dak langer meegaat.

Als ondernemer zit u natuurlijk niet te wachten op een onderhoudsgevoelige daktuin. Gelukkig zijn er ook onderhoudsarme groenedaken waar u nauwelijks omkijken naar heeft. 
Wij leveren Sedumdaken die volledig of overwegend uit vetplanten bestaan. Vetplanten hoeven nooit te worden besproeid en gedijen in alle weersomstandigheden. U kunt een sedumdak in de vorm van kant-en-klare sedummatten of sedumcassettes op uw bedrijfspand laten aanleggen of zelf aanleggen. Ons unieke EcoRoof groendak systeem is er voor platte en hellende daken.

Indien u meer informatie wilt over het aanleggen van een groendak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
U kunt een offerte aanvragen via de website of via de webshop alles bestellen voor het zelf eenvoudig aanleggen van een groendak op uw bedrijfspand.

Voordelen van een groendak op uw bedrijfspand

Naast dat het mooi is biedt een sedumdak vele extra voordelen op uw bedrijfspand. Het verkoelt in de zomer, kortom een isolerende werking. Sedum trekt daarnaast nuttige insecten aan zoals honingbijen, hommels en vele andere soorten.
Lees hier meer over de voordelen van een groendak.

Welke soorten sedumplanten zijn geschikt voor een groendak op een bedrijfspand

In onze matten worden de meest geschikte soorten Sedum planten toegepast. De keuze voor deze soorten zorgt ervoor dat in alle jaargetijden een prachtig groen dak op uw bedrijfspand ontstaat met diverse kleuren. Lees hier meer over een aantal soorten die in onze matten terug te vinden zijn.

Eenvoudig zelf aan te leggen op uw bedrijfspand

Zelf een sedumdak aanleggen op uw bedrijfspand met het unieke EcoRoof groendak systeem is echt niet moeilijk. Ons stappenplan zorgt voor een heldere uitleg waardoor u in een korte tijd een prachtige groene omgeving creëert. Lees hier meer over hoe u eenvoudig zelf een groendak kunt aanleggen op uw bedrijfspand.

Kwaliteit op maat

In de loop van de jaren hebben we onze eigen productiewijze ontwikkeld om hoge kwaliteit vegetatiematten te kunnen kweken. Kwaliteit uit zich volgens ons in een grote diversiteit van soorten, goede doorworteling en volgroeide plantmatten. Naast onze eigen kwekerij van vegetatiematten, heeft EcoRoof zijn eigen moederplantenkwekerij.  Hierdoor kunnen we zelf de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal bepalen.
We leveren de sedummatten “op maat” te leveren aan onze klanten.

Hoe onderhoud ik het groendak op mijn bedrijfspand?

Een sedumdak op een bedrijfspand heeft nauwelijks onderhoud nodig. Voor het in optimale conditie houden van het dak op uw bedrijfspand adviseren wij jaarlijks onderhoud bij voorkeur in de maand april bij de start van het groeiseizoen en in oktober. Hierdoor gaat het sedum sterk de winterperiode in. Hierdoor kunt u het hele jaar door genieten van een groendak op uw bedrijfspand. Hier vind u meer tips over het onderhoud van een sedumdak.

Fiscaal voordeel met een groendak

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zonder dat het u veel kost? Dat kan. Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kunt u fiscaal voordeel krijgen. U moet wel winst maken om van deze regeling gebruik te kunnen maken.
U leest hier meer de subsidies en regelingen.

kies het perfecte groene dak

Kies het perfecte sedumdak dat bij uw situatie past. Voor en plat of hellend dak, eenvoudig zelf geïnstalleerd of maak gebruik van onze legservice.

Nieuw_sedum_cassette
NIEUW
€13,95
Ecoroof
SedumCassette​
vanaf
€49,50
ecoroof lagen/
rastersysteem
vanaf
€99
ecoroof
legservice