EcoRoof

Deze sedum planten gebruiken wij in onze matten

In onze matten worden de meest geschikte soorten Sedum planten toegepast. Hieronder staan een aantal soorten die in onze matten terug te vinden zijn. De keuze voor deze soorten zorgt ervoor dat in alle jaargetijden een prachtig groen dak ontstaat met diverse kleuren. Voorbeelden kunt u vinden in onze fotogalerij.

Sedum album coral carpet

Sedum album coral carpet

De Nederlandse naam is Wit vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is wit. De bloeiperiode is van ca. mei tot en met juni. Het is een bodembedekkende vetplant die mooi verkleurt in de winter. De hoogte is variabel van 5 tot 15 cm. Deze plant is goed winterhard. En kan bijzonder lang zonder water.

Sedum album

De nederlandse naam is Wit vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen.
Sedum album
Sedum spurium

Sedum spurium

De nederlandse naam is Roze vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C.

Sedum acre

De nederlandse naam is Muurpeper, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van dit soort is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen.

Sedum acre
Sedum aizoon

Sedum aizoon

De nederlandse naam is Vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C.

Sedum lydium

De nederlandse naam is Vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van dit soort is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen.