EcoRoof

Onze Kwekerij

De oorsprong van onze kwekerij activiteiten zijn, voor zover het terug te vinden is, al minstens 6 generaties terug te voeren in onze familie. In de loop van de tijd heeft zich dat van kleinschalige akkerbouw activiteiten richting volle grondstuinbouw en weer later bloemisterijgewassen ontwikkeld.

Uiteindelijk is er door Bart en Eveline (6de generatie) besloten om het familiebedrijf om te vormen tot  een professionele sedumkwekerij.

In de loop van de jaren hebben we onze eigen productiewijze ontwikkeld om hoge kwaliteit vegetatiematten (sedummatten) te kunnen kweken. Kwaliteit uit zich volgens ons in een grote diversiteit van soorten, goede doorworteling en volgroeide sedumplantmatten.

Naast onze eigen kwekerij van vegetatiematten, heeft EcoRoof zijn eigen moederplantenkwekerij. Hierdoor kunnen we zelf de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal bepalen. Uiteraard hebben we onze standaard maatvoeringen. Echter kunnen wij ook op afwijkende lengtes en breedtes sedummatten produceren. Zelfs tot wel 10 m2 op rol. Dit alles stelt ons in staat om sedummatten “op maat” te leveren aan onze klanten.

Wij zijn trots op onze achtergrond en gebruiken deze krachtige basis als startpunt voor de toekomst.

Het bezoeken van onze kwekerij is mogelijk op afspraak.

 

Onze moederplanten worden op een bijzondere manier verwend. Warmte, vocht en voeding alles wat nodig is voor het beste resultaat van onze sedummatten. Ook is ons moederplanten veld de kweekvijver voor nieuwe soorten in ons assortiment. Van geboorte tot een volwassen mat neemt afhankelijk van het seizoen 9 maanden in beslag.

De wortels krijgen vrij de kans om te groeien, doordat we gebruik maken van polypropyleen gaas. Natuurlijk zijn alle gebruikte materialen niet schadelijk voor het milieu. Op de sedumkwekerij wordt met zorg en aandacht voor het product uw bestelling voorbereid en verpakt op pallets. Onze transporteur Ben Becker Transport haalt op het afgesproken moment de bestelling op en brengt deze bij u thuis.