EcoRoof

Groendak in combinatie met zonnepanelen

Sedumdaken kunnen uitstekend gecombineerd worden met zonnepanelen. Waarom? Sedumdaken hebben namelijk een zeer gunstig effect op de opbrengst van zonnepanelen. De straling van de zon is bij groene daken hoger, doordat het dak meer zonlicht reflecteert dan zwarte EPDM of bitumen daken.
Wat vooral helpt, is dat het dak door de groenbedekking een lagere temperatuur heeft. Sedumdaken met zonnepanelen warmen minder op waardoor het rendement van zonnepanelen verhoogt. De temperatuur op een dak kan in de zomer oplopen tot wel 70 graden. Sedumdaken blijven stukken koeler!

Het verhoogt het rendement van je zonnepanelen tot wel 10%.

Een combinatie van zonnepanelen en groendak vergroot de biodiversiteit van je groendak. Dit komt omdat de zonnepalen variatie creëren op het dak aan schaduw, wind en zon. Dubbel groen.
Met zonne-energie en een groendak ben je extra milieuvriendelijk bezig.

Zonnepanelen komen het beste tot hun recht op zogenoemde extensieve groendaken. Dat zijn daken met een vegetatie die weinig onderhoud nodig heeft. Denk hierbij aan vetplanten, mossen, kruiden of een combinatie daarvan. Een intensief groendak is een daktuin met struiken, grassen en mogelijk zelfs bomen die veel meer onderhoud vragen. Een sedumdak met alleen vetplantjes hoeft u nooit water te geven. Vetplanten houden regenwater heel lang vast.

De zonnepanelen creëren schaduwen op uw groendak. Hierdoor ontstaat er meer biodiversiteit, wat uw dak nog meer variatie geeft. Sommige vetplanten doen het in de schaduw beter dan andere.
EcoRoof houdt bij de samenstelling van uw sedumdak rekening met de schaduwplekken van zonnepanelen.

EcoRoof levert een eenvoudig zelf aan te brengen oplossing die mooi is, duurzaam is en goed is voor je leefomgeving.

zonnepanelen groendak

Een groendak met zonnepanelen: eenvoudig zelf aan te leggen

De sedumtrays kunnen gewoon op normale wijze worden aangebracht. De trays worden rondom de zonnepanelen neergelegd. Zorg ervoor dat de zonnepanelen minimaal 15cm boven de dakbedekking uitkomen. Dit zorgt ervoor dat ook de onderste rij van de cellen nog rendement leveren en niet worden beperkt door de hoogte van het Sedum.

Zelf een sedumdak aanleggen met het unieke EcoRoof groendak systeem is echt niet moeilijk. Ons stappenplan zorgt voor een heldere uitleg waardoor u in een korte tijd een prachtige groene omgeving creëert. Lees hier meer over hoe u eenvoudig zelf een groendak kunt aanleggen.

Voordelen van een groendak

Naast dat het mooi is biedt een sedumdak vele extra voordelen. Het verkoelt in de zomer, kortom een isolerende werking. Sedum trekt daarnaast nuttige insecten aan zoals honingbijen, hommels en vele andere soorten.
Lees hier meer over de voordelen van een groendak.

Welke soorten sedumplanten zijn geschikt voor een groendak?

In onze matten worden de meest geschikte soorten Sedum planten toegepast. De keuze voor deze soorten zorgt ervoor dat in alle jaargetijden een prachtig groen dak op uw tuinhuis ontstaat met diverse kleuren. Lees hier meer over een aantal soorten die in onze matten terug te vinden zijn.

Kwaliteit op maat

In de loop van de jaren hebben we onze eigen productiewijze ontwikkeld om hoge kwaliteit vegetatiematten te kunnen kweken. Kwaliteit uit zich volgens ons in een grote diversiteit van soorten, goede doorworteling en volgroeide plantmatten. Naast onze eigen kwekerij van vegetatiematten, heeft EcoRoof zijn eigen moederplantenkwekerij.  Hierdoor kunnen we zelf de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal bepalen.
We leveren de sedummatten “op maat” te leveren aan onze klanten.

Hoe onderhoud ik mijn groendak?

Een sedumdak heeft nauwelijks onderhoud nodig. Voor het in optimale conditie houden van het dak adviseren wij jaarlijks onderhoud bij voorkeur in de maand april bij de start van het groeiseizoen en in oktober. Hierdoor gaat het sedum sterk de winterperiode in. Hierdoor kunt u het hele jaar door genieten van een groendak. Hier vind u meer tips over het onderhoud van een sedumdak.

Subsidiemogelijkheden

Veel gemeenten stimuleren de aanleg van een groendak en doen dat door middel van aantrekkelijke regelingen en subsidies. Als u van plan bent om te investeren in groene dakbedekking, dan kunt u er dus vanuit gaan dat dit op termijn wordt terugverdiend.
Niet iedere gemeente hanteert dezelfde voorwaarden voor subsidie aanvragen voor een groendak, maar over het algemeen wordt dit wel steeds meer gestimuleerd. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden bij het aanleggen van een groendak.

kies het perfecte groene dak

Kies het perfecte sedumdak dat bij uw situatie past. Voor en plat of hellend dak, eenvoudig zelf geïnstalleerd of maak gebruik van onze legservice.

Nieuw_sedum_cassette
NIEUW
€13,95
Ecoroof
SedumCassette​
vanaf
€49,50
ecoroof lagen/
rastersysteem
vanaf
€99
ecoroof
legservice