EcoRoof

Berging met een Groendak

Wilt u uw berging een groene uitstraling te geven? Denk dan eens na over een groendak op uw berging . U kunt bijvoorbeeld met sedum een fleurig en kleurig dak op uw  berging creëren. Uw berging vormt dan een natuurlijk en vloeiend geheel met de rest van uw tuin.

Heeft u al een berging met een houten, een traditioneel ‘grijs’ dak van teer of bitumen? Dan kunt u dat eenvoudig vergroenen door er sedummatten of secumcassettes op te leggen. Omdat het gewicht van sedum relatief laag is, hoeft u het dak van uw berging niet te verzwaren om er sedum op aan te kunnen brengen.
Het laten begroeien van daken zien we dan ook steeds vaker gebeuren. Logisch, want een groendak isoleert, verlengt de tuin en creëert meer leefruimte voor vogels en insecten. En deze duurzame oplossing maakt bovendien een einde aan saaie zwarte daken. Groen in elk seizoen.

Indien u meer informatie wilt over het aanleggen van een groendak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
U kunt een offerte aanvragen via de website of via de webshop alles bestellen voor het zelf eenvoudig aanleggen van een groendak op uw berging.

Voordelen van een groendak op uw berging

Naast dat het mooi is biedt een sedumdak vele extra voordelen op uw berging. Het verkoelt in de zomer, kortom een isolerende werking. Sedum trekt daarnaast nuttige insecten aan zoals honingbijen, hommels en vele andere soorten.
Lees hier meer over de voordelen van een groendak.

Welke soorten sedumplanten zijn geschikt voor een groendak op een berging?

In onze matten worden de meest geschikte soorten Sedum planten toegepast. De keuze voor deze soorten zorgt ervoor dat in alle jaargetijden een prachtig groen dak op uw berging ontstaat met diverse kleuren. Lees hier meer over een aantal soorten die in onze matten terug te vinden zijn.

Eenvoudig zelf aan te leggen op uw berging

Zelf een sedumdak aanleggen op uw berging met het unieke EcoRoof groendak systeem is echt niet moeilijk. Ons stappenplan zorgt voor een heldere uitleg waardoor u in een korte tijd een prachtige groene omgeving creëert. Lees hier meer over hoe u eenvoudig zelf een groendak kunt aanleggen op uw berging.

Kwaliteit op maat

In de loop van de jaren hebben we onze eigen productiewijze ontwikkeld om hoge kwaliteit vegetatiematten te kunnen kweken. Kwaliteit uit zich volgens ons in een grote diversiteit van soorten, goede doorworteling en volgroeide plantmatten. Naast onze eigen kwekerij van vegetatiematten, heeft EcoRoof zijn eigen moederplantenkwekerij.  Hierdoor kunnen we zelf de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal bepalen.
We leveren de sedummatten “op maat” te leveren aan onze klanten.

Hoe onderhoud ik het groendak op mijn berging?

Een sedumdak op een berging heeft nauwelijks onderhoud nodig. Voor het in optimale conditie houden van het dak op uw berging adviseren wij jaarlijks onderhoud bij voorkeur in de maand april bij de start van het groeiseizoen en in oktober. Hierdoor gaat het sedum sterk de winterperiode in. Hierdoor kunt u het hele jaar door genieten van een groendak op uw berging . Hier vind u meer tips over het onderhoud van een sedumdak.

Subsidiemogelijkheden

Veel gemeenten stimuleren de aanleg van een groendak en doen dat door middel van aantrekkelijke regelingen en subsidies. Als u van plan bent om te investeren in groene dakbedekking op uw berging, dan kunt u er dus vanuit gaan dat dit op termijn wordt terugverdiend.
Niet iedere gemeente hanteert dezelfde voorwaarden voor subsidie aanvragen voor een groendak, maar over het algemeen wordt dit wel steeds meer gestimuleerd. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden bij het aanleggen van een groendak op uw berging.

kies het perfecte groene dak

Kies het perfecte sedumdak dat bij uw situatie past. Voor en plat of hellend dak, eenvoudig zelf geïnstalleerd of maak gebruik van onze legservice.

Nieuw_sedum_cassette
NIEUW
€13,95
Ecoroof
SedumCassette​
vanaf
€49,50
ecoroof lagen/
rastersysteem
vanaf
€99
ecoroof
legservice