EcoRoof

Retourneren & Garantie

Sedum retourneren
Onze groendaksystemen zijn voorzien van sedumplantjes. Dat zijn heel sterke plantjes die fantastisch groeien als je ze meteen installeert op je groendak bij levering. Doe je dat niet, dan kunnen de plantjes bederven. Daarom kunnen onze sedumproducten niet geretourneerd worden.

Materialen en overige producten retourneren
We raden je aan om je bestelling meteen bij ontvangst te controleren. Misschien heb je te veel besteld, of is je bestelling beschadigd of niet compleet. Is dat het geval? Laat het ons dan binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling – de zichttermijn – weten. Wij gaan dan op zoek naar een passende oplossing.

Na de zichttermijn beschouwen wij een koopovereenkomst als definitief. Heb je daar vragen over? Kijk dan even bij onze algemene voorwaarden.

TERUGBETALING FACTUURBEDRAG

Is je retourzending goedgekeurd en in behandeling genomen? Dan krijg je natuurlijk je geld terug. We betalen het volledige factuurbedrag binnen 7 dagen aan je terug, op het bij ons bekende bankrekeningnummer.

ALLES OVER GARANTIE

Sedummatten
Onze EcoRoof sedum groene daken systemen  worden voorzien van sedummatten. Op deze matten zitten 6 tot 10 verschillende soorten sedumplantjes. Die zijn gekweekt op Nederlandse bodem en van de allerhoogste kwaliteit.

Wij garanderen dat onze sedummatten altijd voor 95% begroeid zijn bij bezorging. De 5% die niet begroeid is, herken je aan wat kleine kale plekjes. Die plekjes ontstaan bij het verwerkingsproces van de plantjes op de matten. Dat hoort erbij. Maar zodra jij je mooie groendak hebt geïnstalleerd, zal je zien dat die plekjes heel snel dichtgroeien.

Het is wel belangrijk dat jij ook goed voor de plantjes zorgt. De sedumplantjes worden rechtstreeks van de kwekerij geleverd en zijn dus hartstikke vers. En dat wil je natuurlijk zo houden. Daarom is het belangrijk dat je jouw groendak op de dag van levering gelijk installeert. Lukt dat je niet, of niet helemaal? Rol de matten dan in elk geval goed uit.

Wij willen dat jij zo lang mogelijk van een prachtig groendak geniet. Daarom vertellen we je graag hoe jij je groendak het best kunt onderhouden. En als jij je aan onze richtlijnen houdt, geven we 1 jaar groeigarantie. Daar doen we niet moeilijk over. En is iets je niet helemaal duidelijk? Bel ons gerust even, want we leggen alles graag aan je uit!

Draagconstructie dak
Wij geven geen garantie op de draagconstructie van jouw dak. We werken met EcoRoof sedum groene daken systeem:  voor heel veel soorten daken geschikt, maar natuurlijk niet voor élk dak. 
Je moet dus zelf controleren of de draagconstructie van jouw dak geschikt is voor een groendak. Twijfel je? Laat je dak dan inspecteren door een erkend bedrijf of dakdekker. Of bel ons even voor advies. We helpen je graag!

Lekkage
Een groendak heeft een positieve invloed op de levensduur van je dak: het gaat jaren langer mee. Maar dan moet je dak wel in goede conditie zijn op het moment dat je een groendak aanlegt. Laat je dak daarom altijd inspecteren door een erkend bedrijf of dakdekker. Die hebben er verstand van en kunnen uitdroging, scheuren of verouderd bitumen snel opsporen.

Geen enkel dak heeft het eeuwige leven en er kan altijd lekkage ontstaan. Daarom geven we daarop geen garantie en raden we je altijd aan om je dak regelmatig te (laten) inspecteren op defecten en om wortelwerende folie aan te brengen voordat je een groendak aanlegt.