EcoRoof

alles

voor een

groen dak

testpagina daphne

Duurzaam en goedkoper dan bitumen/pvc of epdm dak

Algemeen kun je stellen dat UV-straling de oorzaak is van veroudering van je dakbedekking en dus indirect leidt tot lekkages en nieuwe onvoorziene uitgaven. Of het nu bitumen, dakleer, PE-folie, EPDM of golfplaten zijn UV zorgt ervoor dat het op termijn verouderd en vervangen moet worden. Door het afdekken met Sedum voorkom je verdere veroudering waardoor je bestaande dak veel langer zal meegaan. Als u de dakbedekking nog moet vervangen of een nieuw dak aanlegt, adviseren wij u te kiezen voor EPDM folie of wortelwerende bitumen. Zo hoeft u geen extra wortelwerende beschermlaag meer aan te brengen. Voor een prijsindicatie van tradionele daken gaat u naar de calculator van de vereniging eigen huis.

Geluid

Onze leef- en woonomgeving produceert een heleboel omgevingsgeluid. Of het nu ronkende auto’s of motoren zijn, de buurman die het gras maait, een gezellige BBQ in de buurt, alles levert extra omgevingsgeluid op. Begroeiing, bomen en planten zorgen niet alleen voor extra CO² opname maar nemen ook geluid op en dus een groen dak absorbeert omgevingsgeluid. De isolatie tegen contactgeluiden (dus binnen) is verbluffend. Regen en hagel geven geen direct geluid meer in de leefruimte. Dit wordt als erg prettig ervaren, vooral als je van klasieke muziek wilt genieten.

Opbrengst zonnepanelen

Zonnecellen produceren de meeste stroom als de temperatuur circa 25 graden Celsius is. Bij iedere graad boven de 25 graden verminderen de prestaties van zonnecellen. Groene daken hebben door hun verkoelende werking een gunstige invloed op de werking van zonnestroompanelen.