EcoRoof

Subsidiekansen voor Groendaken in Limburg

Naast het ecologische en esthetische voordeel van het aanleggen van een groendak in Limburg, is er nog een extra reden om enthousiast te worden: subsidiemogelijkheden. In Limburg worden groendaken steeds meer aangemoedigd en ondersteund door verschillende subsidieregelingen, waardoor het realiseren van je groendakproject nog aantrekkelijker wordt. Hier zijn enkele van de subsidiekansen waar je van kunt profiteren:

1. Gemeentelijke Subsidies:

Veel gemeenten in Limburg hebben hun eigen subsidieregelingen voor duurzame initiatieven, waaronder groendaken. Deze subsidies kunnen variëren op basis van de grootte van het groendak, het type beplanting en andere criteria. Informeer bij je lokale gemeente om te achterhalen welke subsidies beschikbaar zijn en hoe je ervoor in aanmerking kunt komen.

2. Provinciale Stimuleringsmaatregelen:

De Provincie Limburg heeft soms specifieke stimuleringsmaatregelen voor duurzame projecten, waaronder groendaken. Deze maatregelen kunnen financiële ondersteuning bieden voor het aanleggen van groendaken op zowel residentiële als commerciële gebouwen. Houd de officiële website van de Provincie Limburg in de gaten voor updates over mogelijke subsidiekansen.

3. Duurzaamheidsfondsen en Fondsen voor Klimaatinitiatieven:

Verschillende fondsen en organisaties in Limburg richten zich op het bevorderen van duurzame initiatieven en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Deze fondsen kunnen financiële steun bieden aan projecten zoals groendaken die bijdragen aan een groenere en duurzamere leefomgeving.

4. Nationale Subsidieregelingen:

Naast lokale subsidiemogelijkheden zijn er ook nationale regelingen die financiële steun bieden aan duurzame projecten. Hoewel deze niet specifiek gericht zijn op Limburg, kunnen ze nog steeds van toepassing zijn op groendaken in de regio.

Het is belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de beschikbare subsidiemogelijkheden en de bijbehorende voorwaarden. Neem contact op met relevante instanties, zoals gemeentelijke milieudiensten, provinciale overheden en duurzaamheidsorganisaties, om te ontdekken welke subsidies je kunt aanvragen voor je groendakproject in Limburg.

Door gebruik te maken van deze subsidieregelingen kun je niet alleen bijdragen aan een groenere omgeving, maar ook financiële voordelen behalen bij het realiseren van je groendak. Een win-win situatie voor zowel jou als het milieu!

kies het perfecte groene dak

Kies het perfecte sedumdak dat bij uw situatie past. Voor en plat of hellend dak, eenvoudig zelf geïnstalleerd of maak gebruik van onze legservice.

Nieuw_sedum_cassette
NIEUW
€13,95
Ecoroof
SedumCassette​
vanaf
€49,50
ecoroof lagen/
rastersysteem
vanaf
€99
ecoroof
legservice