EcoRoof

alles

voor een

groen dak

Wat is Sedum

Sedum is een vetplant. Vetkruid (Sedum) is een geslacht uit de vetplantenfamilie (Crassulaceae) met vierhonderd tot vijfhonderd soorten. De soorten komen voor op het gehele noordelijk halfrond.
De planten zijn succulenten die water in hun bladeren opslaan. De bloem heeft meestal vijf kroonbladen, een enkele keer vier of zes. Er zijn twee keer zoveel meeldraden als kroonbladen. De planten hebben een aangepaste stofwisseling. Kooldioxide wordt ‘s nachts door huidmondjes opgenomen en in appelzuur verwerkt. Overdag staat het dan ter beschikking van fotosynthese. De scherpte van de smaak door appelzuur neemt gedurende de dag af.

wat is sedum

De huidmondjes in de bladeren zijn zoals bij veel vetplanten alleen ‘s nachts geopend om gedurende de hete en droge dag verlies van vocht te minimaliseren. In de Benelux komt een aantal soorten in het wild voor, waaronder: Hemelsleutel (Sedum telephium) Muurpeper (Sedum acre) Roze vetkruid (Sedum spurium) Wit vetkruid (Sedum album) Tripmadam (Sedum reflexum) Andere soorten zijn: Dik vetkruid (Sedum dasyphylum) Omgebogen vetkruid (Sedum cepaea) Sierlijk vetkruid (Sedum forsterianum) Zacht verkruid (Sedum sexangulare)

Bron : http://nl.wikipedia.org/wiki/Sedum

kies het perfecte groene dak

Kies het perfecte sedumdak dat bij uw situatie past. Voor en plat of hellend dak, eenvoudig zelf geïnstalleerd of maak gebruik van onze legservice.

vanaf

€35

EcoRoof
budget

vanaf

€45

ecoroof
premium

vanaf

€99

ecoroof
legservice