EcoRoof

GA VOOR GROEN IN DE BUURT

EEN GROENDAK ACTIE IN MIJN WOONWIJK

Een groendak maken is niet moeilijk. Ons makkelijk te volgen stappenplan voor het maken van een groendak laat u in korte tijd genieten van een natuurlijk ogend dak met een prachtige uitstraling. Hiervoor heeft u geen specialistische kennis of vaardigheden nodig. EcoRoof levert kant en klare sedum dakbedekking pakketten zodat u zelf een groendak kunt maken op een eenvoudige manier.

Doe het samen met de buren.

Een burenactie kan voor ons bestaan uit enkel het leveren van de EcoRoof kant en klare sedum dakbedekking paketten. Deze leveren we uit eigen kwekerij waardoor we garant staan voor een hoogwaardige kwaliteit. Kwaliteit uit zich volgens ons in een grote diversiteit van soorten, goede doorworteling en volgroeide plantmatten. Hierbij is het mogelijk om u te begeleiden bij de aanleg.

Tevens kunnen we voor u ook de totale aanleg verzorgen.
Bij grotere hoeveelheden vanaf 250 m2 kunnen wij u een extra scherpe aanbieding doen, neem contact met ons op voor de voorwaarden.
Wij kunnen per bewoner een offerte, factuur en iDEAL betaallink maken.
Bij meer dan 25 deelnemende huisadressen (minimaal 250 m2) houden we een instructie en informatie avond bij u aan huis.

De subsidie dient u zelf aan te vragen indien van toepassing, wij zorgen voor de benodigde offerte en de factuur per adres. Natuurlijk kunnen we u hier altijd bij ondersteunen.

Wat zijn de mogelijkheden?

EcoRoof kun je eenvoudig inpassen in de bestaande leef, woon en werkomgeving. Wij denken aan daken van schuurtjes, platte daken, schuine daken, overkappingen in tuinen, dakterrassen, carports tot stacaravans en tuinhuizen. Wij denken ook aan onderbeplanting van bloemborders of de stukken en stukjes aarde waar je eigenlijk niets mee doet behalve onkruid wieden en bestrijden.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

voorbeelden van burenacties

Buren in Hoograven vergroenen schuurtjes: ‘Het ziet er fraai uit’

"In Hoograven hebben 27 buren samen een groendak laten aanleggen op de schuurtjes. De daken achter de huizen aan de Constant Erzeijstraat hebben nu sedumtapijt. Karin Groendijk, een van de initiatiefnemers, vertelt: “We kijken met heel veel buren uit op onze schuurtjes, want de woonkamer is op de eerste verdieping. Eén van de buren opperde om een sedumtapijt op die daken te leggen en ik heb dat vervolgens rondgestuurd.” Uiteindelijk deden 27 buren mee met het plan. “Het ziet er fraai uit en is ook nog goed voor regenopvang en hitte”, was de afweging van de bewoners. "

Bureninitiatief voor meer ‘groene daken’

"De Waterweg in De Bilt is weer een stukje groener. Zes straatgenoten legden sedum op het dak van hun uitbouw, erkerdakje of schuur. Een gezamenlijke actie, die goed beviel.
‘Minder warm op de werkkamer’, ‘fijn voor de bijen’, ‘houdt CO2 vast’: iedereen had weer een ander motief om positief te reageren op het voorstel van één van de buren om samen groene dakbedekking te bestellen. Zo kwam het, dat op de ochtend van 22 mei een grote vrachtwagen 70 m2 sedum afleverde en grote rollen voor de ondergrond. Samen werd die bestelling per adres verdeeld en ieder ging aan de slag met het eigen dak, om na afloop voldaan foto’s te mailen: ‘Zere rug, maar het is gelukt! Hierbij het resultaat’. "